Quan i com serà el retorn a l’escola?

Iniciada la desescalada del confinament del Covid-19, les famílies de l’AMPA de l’Escola Estel ens trobem en  un mar de dubtes sobre la reincorporació a l’escola dels nostres fills i filles amb necessitats educatives especials. No sabem com acabarem el present curs i, encara menys, no sabem com serà el curs vinent. Aquesta incertesa es deguda a la falta d’un pla amb mesures específiques per a les escoles d’educació especial, tal com ha denunciat Dincat, vegeu el seu comunicat en aquest enllaç.

En tots aquest dies de confinament ens hem trobat molt oblidats en l’àmbit educatiu. Només una petita mostra que no es pensa amb nosaltres és troba en el document “Un nou present educatiu”, propiciat pel Consell Escolar de Catalunya, on no es té gens en compte ni les escoles d’educació especial ni la educació inclusiva.

El Departament d’Educació ha deixat les escoles d’educació especial les últimes de la fila a l’hora de prendre decisions i de marcar directives. L’alumnat d’aquestes escoles són persones vulnerables i de risc, per això ens sembla que haurien d’haver estat el primer a tenir en compte, hauríem de ser els primers de la fila i no els últims. De moment encara esperem que ens toqui el nostre torn. Fins quan haurem d’esperar?

Comments are closed.