Activitats Extraescolars

ACTIVITAT EXTRAESCOLAR DE REHABILITACIÓ AQUÀTICA INFANTIL

L’AMPA de l’Escola l’Estel, amb col·laboració amb l’ADFO, oferim la possibilitat de fer una activitat extraescolar de Rehabilitació Aquàtica Infantil, natació, que realitzem a la piscina municipal de Manlleu.

Calendari: del 23/24 d’octubre al 11/12 de juny

 

ACTIVITAT EXTRAESCOLAR DE MUSICOTERÀPIA

L’AMPA de l’escola l’Estel vol començar un taller de musicoteràpia. L’objectiu general és que els nostres fills i filles puguin treballar l’expressió i la creativitat de manera lúdica, com a via per aconseguir una major qualitat emocional i cognitiva.

Què és la Musicoteràpia?
La Musicoteràpia és l’aplicació de l’art de la música amb finalitat terapèutica per prevenir, restaurar i incrementar la salut tan física com mental i psíquica de l’ésser humà.

Quins són els seus objectius principals en Educació Especial?
El primer objectiu consisteix en ajudar a desenvolupar personalitats estables. És a dir, bàsicament a ensenyar al nen/a a ser pacient amb sí mateix, a despertar la seva sensibilitat i reforçar la seva autoestima. El segon objectiu es basa en ajudar-lo a desenvolupar les seves capacitats intel•lectuals.

Com es treballa?
Hi ha dos tipus de mètodes: els passius o receptius, com l’audició musical o la relaxació, i els actius o creatius, com els jocs musicals, el dibuix-música, la improvització musical, el cant o la iniciació al ritme. S’utilitzen per estimular la creativitat, millorar l’atenció i la memòria, treballar la coordinació i també com a aspecte lúdic.

Calendari: del 1 de febrer al 11/12 de juny.

 

ACTIVITAT EXTRAESCOLAR DE HIPOTERÀPIA

L’AMPA de l’escola l’Estel organitza una activitat extraescolar d’hipoteràpia. L’activitat la portarà a terme la hípica “El Pas” a les instal•lacions del seminari de Vic i, com a novetat d’aquest any, el temps que els nens o nenes no pugin al cavall faran alguna activitat complementària.

Monitoratge: 2 fisioterapeutes, 2 estudiants en pràctiques i 1 monitora d’activitats complementàries.
Calendari: Setmana del 25 de febrer al 11/12 juny.

Deixa un comentari