Retallades al Menjador de l’Escola Estel

L’AMPA de l’Escola Estel s’ha adherit a la coordinadora SOS Menjadors Escolars.

Tots els alumnes de l’Escola Estel han tingut el menjador gratuït fins el curs 2016 – 2017, quan el aleshores Departament d’Ensenyament (actualment d’Educació) va canviar els criteris per a la concessió de beques menjador.  Des d’aquell curs, alguns alumnes s’han quedat sense beca menjador, fet que representa una inexplicable discriminació respecte els seus companys.

Davant aquestes retallades, l’AMPA de l’escola ho va denunciar al Síndic de Greuges. Després d’una llarga espera, el Síndic no va entrar de ple en el fons de la qüestió, de si el menjador és un dret pels infants i joves d’un centre d’educació especial. Com aquell que mira cap una altre cantó, pel Síndic de Greuges el que s’havia d’assegurar és que l’àpat del menjador no tingués un preu superior que en els altres centres.

Aquest curs 2018-2019, el Departament d’Educació va redactar una proposta de nou decret de menjadors escolars, que ha generat la mobilització de moltes escoles ordinàries, que no hi estaven d’acord entre altres coses perquè apartava les AMPA de la gestió directa dels menjadors. De moment la tramitació del nou decret sembla que ha quedat aturada, però la política que l’inspirava es manté. El darrer esborrany conegut del decret, vegeu-lo aquí, no contemplava els centres d’educació especial. Des de l’AMPA en vam fer una anàlisi detallada que us podeu descarregar en aquest document.

Per fer pública les retallades que patim al menjador de l’Estel, per visibilitzar la discriminació que pateixen alguns dels seus alumnes, el 19 de desembre un grup d’alumnes dinaran a l’aire lliure, al davant de la porta d’entrada de l’Escola Estel. La carta explicant a les famílies i mestres l’acte i la seva justificació us la podeu descarregar a aquí.

La notícia de l’acte recollida per la premsa digital, Menjadors escolars al carrer.

 

 

 

Comments are closed.