Caminada la Ruta de les Escoles

La ruta de les escoles consistirà en una caminada des de Vic fins a Sant Tomàs de Riudeperes (Calldetenes), en el transcurs de la qual es passarà pels tres edificis on hi ha hagut l’Escola Estel durant aquest anys. Hi haurà una breu informació sobre els edificis de Vic i, al final una visita teatralitzada a una part del Monestir de Sant Tomàs de Riudeperes, del qual recentment s’ha restaurat la teulada.

Per arribar-hi passarem pel camí ral que va a Folgueroles, un camí rural practicable en cadira de rodes, excepte en un punt de la part final, paral·lel a l’eix transversal que es necessita ajuda.

Per tornar a Vic, comptem que a Sant Tomàs de Riudeperes hi haurà prous cotxes per acompanyar a conductors a buscar els cotxes a Vic.

Per seguir la ruta teniu l’ajuda d’un road book que us podeu descarregar aquí.

També podeu consultar la ruta a través del següent google maps, que us podeu descarregar al mòbil o tauleta aquí.

 

La ruta en Wikiloc, sense la primera etapa des de la casa Masferrer fins al carrer Jaume I:

Powered by Wikiloc

Els tres edificis de l’Escola Estel

El curs 1967-1968, concretament el dia 7 de novembre de 1967, començava a funcionar l’Escola Estel, amb 9 alumnes i 2 educadores. Estava establerta al primer pis de Casa Masferrer de Vic, un edifici situat al davant del Temple Romà i que avui en dia alberga unes oficines municipals de l’Ajuntament de Vic.

Després de l’extraordinària campanya ciutadana per adquirir la finca de Sant Tomàs, el 21 de gener de 1974, l’Escola Estel es va instal·lar al monestir de Sant Tomàs, al municipi de Calldetenes. L’Estel hi va estar prop de 33 anys. Amb el pas del temps, l’estat ruïnós de l’edifici va fer necessari el seu trasllat.

El 26 de març del 2007 l’Escola Estel va tornar a Vic, a l’edifici municipal on havia estat l’escola pública de Sant Miquel, on es troba situat en l’actualitat.